Vujović je (opet) kažnjen

EHF ga ne voli

Vujović je (opet) kažnjen

E. Škorić

Ništa novo, rukometni stručnjak Veselin Vujović ponovo je kažnjen zbog prozivanja sudija.

Vujović je pravi rukometni buntovnik i nije baš omiljen kod EHF-a, obzirom da stalno prigovara na suđenje i čelne ljude evropskog rukometa naziva kriminalcima.

Zbog intervjua koji je krajem marta dao španskoj Marci Vujović mora da plati pet hiljada eura novčanu kaznu.

"Ponekad, kada sudije naprave grešku, a ja skočim, osjetim miris alkohola. Htio sam i ranije da zapišem svoja zapažanja u zapisnik, ali predsjednik i delegat preporučili su mi da ništa ne prijavljujem. Zašto? Jer bi klub bio kažnjen, a ne sudije", rekao je tada Vujović, naglasivši da ga sudije jednom "pokradu, drugi put smire, pa treći put sude skandalozno u korist mog tima".

EHF tvrdi kako je Vujović ugrozio "čast, dostojanstvo i integritet sudija", ali ne sumnjamo da će Crnogorac nastaviti po starom prvom prilikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi