Zagreb slavio u Ljubuškom, Izviđač bio na korak od čuda

Četvrto kola SEHA lige

Zagreb slavio u Ljubuškom, Izviđač bio na korak od čuda

E. Čaušević

Rukometaši Izviđača poraženi su danas na domaćem terenu protiv Zagreba u meču četvrtog kola SEHA lige.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine danas je u Ljubuškom odigrao odličan meč protiv Zagreba, ali na kraju je iskustvo presudilo u korist gostiju. Pred punim tribinama domaći igrači su pružili odličan otpor, ali nažalost upisali su četvrti poraz SEHA ligi.

Gosti su od samog početka utakmice imali prednost koju su iskusno čuvali tokom cijelog meča. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 17:15 za gostujuće rukometaše. Izviđač je na startu drugog poluvremena krenuo po čudo i bili su na pragu da dođu do preokreta. Ipak, iskustvo je presudilo, te su gosti uspjeli ponovo da odu na četiri gola prednosti.

Izviđač je u finišu utakmice ponovo zaigrao u odličnom tempu, bh. prvak je došao na dva gola zaostatka, ali je ponovo nedostatak iskustva presudio povratak Izviđača u meč. Zagreb je na kraju sačuvao prednost, te je slavio sa dva gola razlike (28:26).

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Hrstić koji je postigao šest golova, dok su se u ekipi Zagreba istakli Horvat i Mandalinić sa po šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

SEHA liga, 4. kolo:

Izviđač - Zagreb 26:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi