Zeničanin sa 19 godina debitovao za bivšeg prvaka Francuske
Hodžića smatraju najboljim mladim golmanom u Francuskoj, a njegov klub mu već nudi novi ugovor što dovoljno govori o njegovom potencijalu

Harun Hodžić, mladi golman Chambéryja

Zeničanin sa 19 godina debitovao za bivšeg prvaka Francuske

D. Kurbegović

Bosna i Hercegovina u seniorskoj rukometnoj reprezentaciji ima dvojicu sjajnih golmana, Benjamina Burića i Nebojšu Grahovca. Naša zemlja kada su u pitanju golmani ne treba brinuti, jer u narednim godinama očekuje se da još jedan golman iz naše zemlje eksplodira i bude jedan od stubova naše reprezentacije.

Riječ je o 19-godišnjem Harunu Hodžiću iz Zenice, golmanu francuskog Chambéryja. Ovaj talentovani čuvar mreže sinoć je u okviru utakmice Kupa Francuske debitovao za prvi tim ovog kluba.

Harun je šansu dobio protiv ekipe Nantesa, za koju nastupa jedan od najboljih rukometaša svijeta Kiril Lazarov. Mladi Zeničanin je branio 12 minuta, a imao je učinak od pet odbrana, od čega su dvije upravo velikom Lazarovu, koji je nakon utakmice čestitao mladom golmanu na debitantskom nastupu.

Ekipa Chamberya poražena je 27:24 od favorizovanog Nantesa, a sigurno da će ova utakmica zauvijek ostati u sjećanju mladom Zeničaninu. Njegov tim već u srijedu igra utakmicu protiv Nimesa u okviru prvenstva Francuske, a postoji velika šansa da određenu minutažu na ovoj utakmici dobije upravo i mladi Hodžić.

Ovaj Zeničanin izdanak je škole rukometa "Čelik-Junior", čiji dugogodišnji kvalitetan rad s omladinskim kategorijama uz pomoć trenera na čelu s Vladimirom Zeljkom dolazi ig godine u godinu do izražaja. Hodžić je veliki potencijal našeg rukometa, a dovoljan podatak da je već s 15 godina branio za seniore Čelik-JunIora dovoljno govori o njegovom talentu i kvalitetama.

Posredstvom bivših rukometnih asova Senjanina Maglajlije i Andreja Golića, ovaj mladi golman prije dvije godine potpisao je ugovor s bivšim prvakom Francuske i nema sumnje da ćemo ovog mladića još mnogo godina gledati na rukometnim terenima širom Evrope.

Top Komentari

dragonBH
Svaka cast momak! Ovo su prave vijesti koje nas obraduju, a ne Wanda i Mia Kalifa :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi