Zeničanin uspješno debitovao u jednoj od najboljih rukometnih liga u Evropi
Zeničanin je velika nada bh.rukometa i budući nasljednik Benjamina Burića na golu seniorske reprezentacije BiH

Harun Hodžić, mladi golman francuskog Chamberya

Zeničanin uspješno debitovao u jednoj od najboljih rukometnih liga u Evropi

D. Kurbegović

Nedavno smo pisali o 19-godišnjem Harunu Hodžiću iz Zenice, golmanu francuskog Chambéryja. koji je u okviru utakmice Kupa Francuske debitovao za prvi tim ovog kluba.

Harun je tada šansu dobio protiv ekipe Nantesa, za koju nastupa jedan od najboljih rukometaša svijeta Kiril Lazarov. Mladi Zeničanin je branio 12 minuta, a imao je učinak od pet odbrana, od čega su dvije upravo velikom Lazarovu, koji je nakon utakmice čestitao mladom golmanu na debitantskom nastupu.

Sinoć je u okviru 18.kola Lidl Starleague Francuske, ekipa Chamberya dočekala tim Aixa. Na kraju domaći su slavili 30:22, a svoj debi u prvenstvu je ubilježio i naš internacionalac Harun Hodžić, koji je uspio da odbrani jedan sedmerac.

Zeničanin je tako s 19 godina debitovao u jednoj od najjačih liga u Evropi što sigurno može radovati stručni štab mlade, ali i seniorske reprezentacije BiH.

Mladi Hodžić je izdanak škole rukometa "Čelik-Junior", čiji dugogodišnji kvalitetan rad s omladinskim kategorijama uz pomoć trenera na čelu s Vladimirom Zeljkom dolazi iz godine u godinu do izražaja. Mladi golman je veliki potencijal našeg rukometa, a dovoljan podatak da je već s 15 godina branio za seniore Čelik-Juniora dovoljno govori o njegovom talentu i kvalitetama.

Posredstvom bivših rukometnih asova Senjanina Maglajlije i Andreja Golića, ovaj mladić je prije dvije godine potpisao ugovor s bivšim prvakom Francuske i nema sumnje da ćemo ovog mladića još mnogo godina gledati na rukometnim terenima širom Evrope.

Promo

Top Komentari

GigantMostarski
Bravo mali, puno sreće. Psiha je najvaznija
3 2
Svaka cast!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi