Bh. rukometašice u drugoj fazi kvalifikacija očekuje "grupa smrti"
FOTO: E. Dindić

Ako prođemo prvi krug

Bh. rukometašice u drugoj fazi kvalifikacija očekuje "grupa smrti"

H. Zilić

Ženska seniorska rukometna reprezentacija BiH saznala je potencijalne protivnice u glavnom žrijebu kvalifikacija za EURO 2022. godine.


Ako prođemo prvi krug, Zmajice čeka "grupa smrti". O tome dovoljno govori podatak da bi igrali protiv dvije reprezentacije koje zajedno imaju deset medalja sa velikih takmičenja, a to su Nizozemska i Njemačka.

Nizozemska je i prvak svijeta bila 2019. godine.

Pored Nizozemske i Njemačke tu je i neugodna selekcija Bjelorusije.

Podsjetimo, naše rukometašice će od 31. maja do 6. juna igrati prvi krug kvalifikacija, a protivnici su selekcije Grčke, Italije i Latvije. Samo pobjednik grupe će u glavnu rundu kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti