Bh. rukometašice okončale pripreme u Lukavcu
FOTO: E. Dindić

Prvo kontrolno okupljanje

Bh. rukometašice okončale pripreme u Lukavcu

H. Zilić

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas je okončala pripreme u Lukavcu.

Selektor Radan Rovčanin je u proteklih pet dana imao priliku da vidi 26 djevojaka, a drugo kontrolno okupljanje na rasporedu je od 12. do 17. aprila.

Nakon kontrolnih okupljanja, selektor i stručni štab će odabrati djevojke koje će braniti boje BiH u kvalifikacijama za EURO 2022. godine. Naša selekcija kreće iz prvog kruga kvalifikacija, koji je na rasporedu od 31. maja do 6. juna, a nalazimo se u grupi sa Grčkom, Italijom i Latvijom. Samo prvoplasirana ekipa će izboriti plasman u glavnu fazu.

Djevojke su u Lukavcu imale odlične uslove za rad, od hotela do dvorane i ostalih pratećih sadržaja, čime se Lukavac još jednom pokazao kao sjajan domaćin.

Podršku našim rukometašicama dala je legendarna Svetlana Kitić, kao i načelnik Opštine Lukavac, gospodin Edin Delić.

Seniorsku reprezentaciju smo čekali 12 godina, a prvi koraci su više nego zadovoljavajući i nadamo se da ćemo u budućnosti igrati i ozbiljnu ulogu u evropskom ženskom rukometu.

Promo

Top Komentari

ghast0
Profesor doktor Edin Delić*
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi