Živiničani 15 godina sanjaju trofej: "Plasman u finale realan domet"

Konjuh uoči završnice Kupa BiH

Živiničani 15 godina sanjaju trofej: "Plasman u finale realan domet"

Rukometaši Konjuha sutra će protiv Bosne Visoko pokušati izboriti finalni duel Kupa BiH. Drugi polufinalni par na završnici u Banjoj Luci čini domaći Borac i Zrinjski.

Trener Konjuha Žikica Milosavljević čiji je tim direktno odlučio prvaka BiH remiziravši u pretposljednjem kolu Premijer lige sa Vogošćom, očekuje da ne njegova ekipa ne bude od koristi samo drugima, već i sama sebi. Posebno jer je Kup uvijek neizvjesno takmičenje gdje i autsajderi na papiru nisu baš toliki autsajderi i uvijek imaju svoju šansu.

“Kup je uvijek interesantan, jer svi klubovi imaju šansu boriti se za najviši domet.Ovdje je sve otvoreno i sve ekipe imaju podjednake šanse da trijumfuju. Mi smo spremni, svi igrači su na raspolaganju, želimo osvojiti pehar i pokušat ćemo postići najbolji rezultat, a u ovom trenutku to je plasman u finale”.

Predsjednik kluba Almir Šahimpašić nije bio sretan što Konjuh nije dobio organizaciju završnice, ali nema prostora za očajavanje.

“Mada smo ponudili najbolje uslove za završnicu Kupa BiH, ipak će domaćin biti banjalučki Borac. Naše ambicije su da postignemo što više, a u ovom trenutku to znači pobijediti Bosnu, od koje smo bili bolji u prvensvenim okršajima. Bilo bi divno da poslije 15 godina donesemo pehar u Živinice. Podsjećam da smo nekoliko puta bili nadomak osvajanja Kupa, bili smo i viceprvaci u prvenstvu, ali nikada nismo bili na pobjedničkom postolju, pa ćemo učiniti sve da to učinimo ovoga puta”, rekao je Šahinpašić.

Srednji beg Kemal Hamzić bio je najbolji protiv Vogošće i Slavije u posljednja dva kola, pa se od ovoga rukometaša očekuje mnogo u Banjoj Luci.

“Realno bi bilo da idemo u finale, protivnik je za respekt, ima nekoliko vrsnih rukometaša sa međunarodnim iskustvom, ali u tih 60 minuta i mi imamo svoje šanse. Ne bi ih smjeli propustiti”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi