U Živinicama odlučen prvak? Izviđač je na pragu novog uspjeha

Rukometna Premijer liga

U Živinicama odlučen prvak? Izviđač je na pragu novog uspjeha

E. Škorić

Rukometaši Vogošće nisu uspjeli večeras u 23. kolu u Živinicama doći do pobjede protiv Konjuha.

Trebala je gostima iz Vogošće pobjeda kako bi u zadnjem kolu igrali za titulu, ali duel u Živinicama okončan je rezultatom 24:24, pa je sad Izviđač korak bliže tituli.

Ukoliko Izviđač u Ljubuškom dobije Kakanj (meč počeo u 20h), osvojit će titulu.

Vogošća je vodila 11:10 na poluvremenu, ali se u nastavaku vodila prava borba. Uglavnom se igralo za gol više, pet minuta prije kraja bilo je 22:22, a završeno je rezultatom 24:24. Kod domaćih se sa devet pogodaka istakao Kadić, a po šest su dodali Kemal i Arnad Hamzić. Najefikasniji kod Vogošćana bio je Čičkušić sa sedam pogodaka. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovaj rezultat dakle ne odgovara Vogošći, pa Izviđač večeras igra za titulu protiv Kaknja. U posljednjem kolu Vogošća igra protiv Sloge, Izviđač je slobodan, ali moglo bi sve biti riješeno već večeras.

Top Komentari

micelj
Bravo Majstori iz Hercegovine,cestitke Konjuhu na bodu protiv Vogosce..
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi