Zrinjski nastavio niz protiv visočke Bosne

Plemići opet slavili

Zrinjski nastavio niz protiv visočke Bosne

 Rukometaši Zrinjskog nastavili su sa velikim nizom pobjeda.

U 10. kolu rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, u dvorani Bijeli Brijeg pala je ekipa visočke Bosne, rezultatom 36:26.

Od samog početka Plemići su kontrolirali igru, rezultat, a pobjeda niti jednog trena nije dolazila u pitanje. Visočani su u prvom poluvremenu pružali kakav takav otpor, dok je već na početku drugog, Zrinjski efikasnom igrom došao do sigurne razlike koju je do kraja samo povećavao.

Mladen Bošković odigrao je najbolju partiju sezone i sa 10 pogodaka predvodio Plemiće, a briljantnu partiju odigrao je i juniorski reprezentativac Hrvatske Filip Vistorop koji je zabio 9 golova.

Kod gostiju nešto su pokušavali Imamagić, Harmandić i Limo, svaki s po 5 pogodaka. Treba spomenuti i sjajnog vratara Zrinjskog Željka Kozinu koji je u drugom poluvremenu bio skoro nesavladiv za visočke rukometaše.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Džidić, Vistorop 9, Doko 2, Bošković 10, Delić 5, Lasić, Šunjić, Paradžik, Ivanović 1, Babić 1, Kozina, Marić 6, Kožulj, Kordić 2, Šoljić

Bosna Centrotrans: Grčo, Memić 2, Burić 1, Harmandić 5, Buljina 2, Čabaradić, Pekić, Kapić 2, Imanagić 5, Limo 5, Sirćo, Omanović, Sirćo, Skopljak, Travančić 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi