Zrinjski teškom mukom u četvrtfinale

Osmina finala Kupa BiH

Zrinjski teškom mukom u četvrtfinale

Malo je nedostajalo da velika serija rukometaša HMRK Zrinjski bude privedena kraju i to u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, natjecanja koje Plemići brane i koje ih je ove sezone izvelo na europsku pozornicu. 

Rukometaši Slavije koje su Mostarci već jednom ove sezone savladali u prvenstvu BiH i to u Istočnom Sarajevu večeras su mogli doći do mini senzacije.

Trener domaćina eksperimentirao je s postavom, a na kraju su najbolji pojedinci morali spašavati stvar, a Zrinjski je slavio rezultatom 27:26.

Benić i Pandžić cijelu utakmicu su zadavali velike probleme obrani Zrinjskog. Meč su završili svaki s po 7 pogodaka.

Vistorop sa 7, te Bošković i Delić sa 6 golova najzaslužniji su što je nastavljen veliki pobjednički niz Zrinjskog koji se teškom mukom plasirao u četvrtzavršnicu Kupa Bosne i Hercegovine.

Zrinjski: Džidić, Vistorop 7, Doko, Bošković 6, Delić 6, Lasić, Anđelić, Ivanović, Bošnjak, Šunjić, Babić, Kozina, Marić 2, Kožulj 1, Kordić 3, Šoljić 2.

Slavija: Janjić, Benić 7, Lazarević, Tošić, Kovačević 1, Domazet, Močević, Trapara, Tuševljak 2, Vukadin 4, Tešanović, Vujović 1, Pavlović 4, Lale, Pandžić 7, Ristić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi