ŽRK Borac prejak za HŽRK Zrinjski u Mostaru
ŽRK Borac je bez većih problema slavio u Mostaru protiv Zrinjskog

Novi poraz bivših prvakinja

ŽRK Borac prejak za HŽRK Zrinjski u Mostaru

Večeras je u Mostaru u okviru 5. kola Premijer lige za rukometašice odigrana utakmica između HŽRK Zrinjski i ŽRK Borac koju su gošće uvjerljivo riješile u svoju korist rezultatom 37:17.

Rezultat je taj koji govori sve o tome kako su se kretale stvari na terenu. Starije, iskusnije i čvršće gošće od početka su nametnule svoj ritam i kako se utakmica razvijala njihova prednost je rasla iz minuta u minut. 

Već na poluvremenu je pobjednik bio riješen jer je rezultat nakon prvih 30 minuta glasio 20:7 za Banjalučanke kod kojih se čak 11 igračica upisalo u strijelce. Rukometašice Borca su ostavile dojam kao da su spremne da se bore za izuzetno visok plasman dok je pred nekadašnjim prvakinjama grčevita borba za ostanak u društvu najboljih. 

Majstorović, Čutuković i Bogojević postigle su po 5 golova za pobjednički sastav dok je kod Zrinjskog nešto bolja od ostalih bila Milanović s 4 pogotka. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HŽRK Zrinjski: Bagarić 2, Kolobarić, Arapović, Mišura 2, Teskeredžić 3, Karačić 1, Vistorop 1, Milanović 4, Radoš, Leese, Biloš, Džidić 2, Ćorić 2

ŽRK Borac: Vukosavljević, Novaković 4, Ignjatović 4, Bilčar 2, Majstorović 5, Čurić 4, Šehovac 2, Kočić 2, Šikić 3, Čutuković 5, Mišić 2, Kodžoman, Vujić, Bogojević 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi