Savić: Ekipu iz Hadžića smo gospodski dočekali u Banjoj Luci

Direktor banjalučkog kluba govorio za SportSport.ba

Savić: Ekipu iz Hadžića smo gospodski dočekali u Banjoj Luci

H. Zilić

Derbi Premijer lige BiH za rukometašice između ŽRK Borac i RK Hadžići Interlogistic u kojem su banjalučke Osice slavile sa 26:22, dobio je nažalost svoje treće poluvrijeme.

Nakon meča, nezaodovljni suđenjem para Miljković/Ristanić, klub iz Hadžića izdao je saopštenje za medije u kojem su naveli da je suđenje bilo na strani domaćina i također su naglasili da traže od nadležnih da se zaustavi "nesportsko ponašanje".

Kontaktirali smo i ljude iz ŽRK Borac, a jedan od izuzetnih sportskih radnika u BiH, direktor ŽRK Borac, Darko Savić, dao je izjavu za SportSport.ba u vezi dešavanja u Boriku.

Savić je bio vidno razočaran što je ovakva utakmica dobila treće poluvrijeme i za naš portal je objasnio dešavanja na Vrbasu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Žao mi je što je jedan pravi prvenstveni derbi na ovakav način dobio treće poluvrijeme. Želim reći da smo mi ispred kluba na jedan gospodski način dočekali ekipu iz Hadžića kao prave prijatelje. Od samog dolaska u Banja Luku, pa sve do kraja, potrudili smo se da na jedan izuzetan način dočekamo i ispratimo jednu od najboljih ekipa u državi", rekao je Savić za SportSport.ba, zatim dodao:

"Vjerujte, u dvorani nije bilo nijedne ružne riječi, zvižduka, psovke prema protivničkoj ekipi. Publika je bila korektna i na taj način smo pokazali još jednom da je Banja Luka rukometni i sportski grad. Još jednom ponavljam, zaista mi je žao što je utakmica došla do ove situacije. Želimo smiriti tenzije, jer klub iz Hadžića smatramo velikim sportskim prijateljima."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti