Za vikend na Ilidži duel starih rivala
FOTO: ŽRK Ilidza/facebook

U okviru Premijer lige BiH

Za vikend na Ilidži duel starih rivala

H. Zilić

Za vikend se igraju utakmice devetog kola Prmijer lige BiH za rukometašice.

U centru pažnje će biti duel starih rivala ŽRK Ilidža i ŽRK Borac.

Banjalučanke su aktuelne prvakinje BiH i u ovaj duel ulaze kao favoritkinje, obizrom da su Ilidžanke sa četiri osvojena boda na devetoj poziciji, međutim dueli ovih ekipa kroz hisotriju su nudili dosta uzbuđenja.

Ilidža i Borac su od neazvisnosti BiH odigrali ukupno 38 mečeva, a posljednji zvanični bio je 9. maja 2015. godine kada je Ilidža slavila sa 34:25. Nakon toga Borac je bio u krizi i igrao Prvu ligu RS, a Ilidža je protekle dvije sezone igrala prvu ligu FBiH, tako da se šest godina čekao njihov novi duel.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Utakmica između Ilidže i Borca igra se u subotu 20. novembra sa početkom u 18 sati u KSC Ilidža - dvorana "Sabit Hadžić".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi