ŽRK Mira bolja od HŽRK Katarina u Mostaru
Prijedorčanke su bile uvjerljive večeras u Mostaru

Prijedorčanke uvjerljive

ŽRK Mira bolja od HŽRK Katarina u Mostaru

Danas je u Mostaru igrana utakmica 5. kola ženske rukometne Premijer Lige u kojoj su rukometašice ŽRK Mira iz Prijedora uvjerljivo slavile nad HŽRK Katarina rezultatom 43:31.

U izuzetno efikasnoj utakmici u kojoj obrane ni na jednoj ni na drugoj strani nisu briljirale bolje su se snašle iskusnije gošće koje su na kraju slavile uvjerljivijim rezultatom nego je to sugeriralo stvarno stanje na parketu. 

U prvom poluvremenu domaće igračice pružale su bolji otpor te dok su imale snage parirale spremnijem i iskusnijem timu Mire. Gošće su na odmor otišle s prednošću od 19:14 a u drugom dijelu ta prednost je narasla na konačnih 12 razlike za Prijedorčanke. 

Duška Tintor s 12 golova te Anđela Stojanović s 10 postigle su više od polovice golova za svoj tim i bile najzaslužnije za pobjedu. Orahovac i Lelić s po 8 golova najbolje kod Katarine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HŽRK Katarina: Cipetić 3, Trbonja 3, Orahovac 8, Divković, Šimunović, Pandžić 4, Škobić, Arapović 3, Domić, Džidić 2, Marić, Lelić 8

ŽRK Mira: Sekulić, Gligorević 4, Karagić, Ganić 2, Suvajac, Tintor 12, Miljuš, N. Mutić, Bilbija 3, D. Mutić 3, Krecelj, Stojanović 10, J. Mutić 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi