ŽRK Mira bolji od ŽRK Dubica

Opravdale ulogu favorita

ŽRK Mira bolji od ŽRK Dubica

Ženski rukometni klub Mira iz Prijedora pobijedio je danas Dubicu na domaćem parketu sa 32:26 u prvom meču drugog dijela sezone Premijer lige BiH.

Mira je prije ovog susreta bila četvrta na tabeli, a Dubica šesta pa možemo reći da su domaće rukometašice na kraju i opravdale ulogu favoritkinja.

Nakon prvog dijela susreta Mira je vodila sa 18:14 i u drugom poluvremenu je nastavila u sličnom tempu pa je meč bez većih problerma privela kraju i slavila sa 32:26.

Do trijumfa ju je vodila Azra Bašanović sa devet postignutih golova, dok je Jelena Mutić dodala sedam. Kod gostujuće ekipe Jovana Ilić je postigla osam golova, Helena Ćurić šest, a Sara Majkić pet.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Mira sada ima omjer od osam pobjeda i četiri remija, dok je Dubica ostala na šest trijumfa uz šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi