Ronnie položio test živaca

O'Sullivan savladao O'Donnella

Ronnie položio test živaca

Ronnie O'Sullivan plasirao se u polufinale UK Chamionshipa nakon što je danas u vrlo teškom meču i za igrati i za i gledati savladao Martina O'Donnela.

Bio je ovaj meč istinski test živaca za Roonieja, ali ga je ipak položio ne pokazujući simptome koji su ga krasili u "prošlom životu".

Na kraju je slavio sa 6:1, ali nije to bila nimalo lagana partija. Nakon prvog framea u kojem je blistavo načinio trocifreni break, svaki naredni fream do posljednjeg bio je tegoban, naduravajući.

O'Donnel je komotno mogao da dobije neke od njih, ali nije bio skoncentrisan. U jednom trenutku O'Donnell nije ubacio kuglu više od pola sata.

Ronnie je sa dva trocifrena braka došao do cifre od 984 ubacivanja preko sto poena iz štapa u karijeri.

U drugom meču četvrtfinala Tom Ford ostvario je uspjeh karijere savladavši Joea Perryja 6:2.

Nakon vodstva 4:0 Ford je malo popustio, Perry se vratio, a onda je odigran jedan dramatičan meč u kojem je na stolu ostala samo crna kugla. To je Ford dobio i još jedan fream za prvo polufinale na UK Championshipu.

On i O'Sullivan sutra će igrati za plasman u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi