Ronnie O'Sullivan je večeras ispisao historiju!
Čudesni Roonie O'Sullivan ruši sve moguće rekorde. Večeras je došao do još jednog velikog trofeja čime je ispisao historiju ovog sporta

Sedma titula na UK Championshipu i 19. Grand Slam

Ronnie O'Sullivan je večeras ispisao historiju!

M. Šljivak

Ronnie 0'Sullivan večeras je ispisao historiju snookera.

Najveći igrač svih vremena je večeras u finalu UK Championshipa savladao Marka Allena sa 10:6 i odbranio je titulu jednog od tri najznačajnija rangirajuća turnira, ali je i ispisao historiju osvojivši rekordnu 19. Grand Slam titulu.

Allen je bolje otvorio meč. Poveo je sa 1:0 i 2:1, ali Ronnie potom osvaja pet frameova zaredom i na odmor ide vodstvom od 6:2.

Na pauzu se u drugoj sesiji otišlo sa 8:4, da bi The Rocket dobio prvi frame nakon toga i došao je do 9:4 i imao je šest meč prilika. Treću je iskoristio i na kraju je osvojio novu titulu.

Od večeras je O'Sullivan apsolutni rekorder sa 19. titula na tri najveća turnira, a ovo mu je rekordna sedma titula na UK Championshipu.

Top Komentari

mesut10
Naklon velikom Roniju, ikoni sporta.
35 1
muxx
Fali mu taj još jedan naslov svjetskog i to bi bila tačka na savršenstvo.
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi