Ronnie O'Sullivan razbio Forda za novo finale
Još jedna jako dobra partija legende snookera koji u posljednjim mečevima maltretira protivnike

UK Championship

Ronnie O'Sullivan razbio Forda za novo finale

M. Šljivak

Najpopularniji snooker igrač današnjice Ronnie O' Sullivan plasirao se u finale UK Championshipa nakon što je danas savladao Toma Forda sa 6:1.

Ford je polufinale otvorio sa breakom od 68, ali je potom Ronnie preuzeo igru u svoje ruke. Već u drugom freamu je preuzeo igru u svoje ruke i na kraju je potpuno razbio protivnika za plasman u finale gdje će braniti titulu.

To će mu biti i četvrto uzastopno finale, a tamo ga čeka pobjednik duela Mark Allen - Stuart Bingham. Ako osvoji trofej biće to rekordna 19. titula na "Triple Crown" eventima - Svjetskom prvenstvo, UK prvenstvu i Mastersima.

"Ako se ne dogodi ove godine, možda će naredne. Želim odigrati dobar meč i to je jedino bitno zabog navijača.

Interesantno je svakako da je O'Sullivan izgubio samo tri framea u prethodna tri meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi