Ding Junhui slavio protiv Stephena Maguirea u finalu i osvojio UK Championship

Kinez je prikazao sjajnu igru protiv Škota

Ding Junhui slavio protiv Stephena Maguirea u finalu i osvojio UK Championship

S. Pašalić

Ding Junhui je pobjednik UK Championshipa nakon što je u finalu bio bolji od Stephena Maguirea sa 10:6.

Kinez je bio favorit uoči početka ovog meča, a u njega je ušao furiozno i dobio prva četiri framea, te poveo sa 4:0.

Maguire je međutim nakon pauze zaigrao puno bolje i osvojio naredna tri framea, te smanjio na 4:3, a zatim je Ding osvojio osmi frame i stigao do vodstva 5:3 nakon čega se otišlo na veliku pauzu.

Početak večernje sesije je ponovo bolje otvorio Ding koji osvaja prva dva framea i stiže do 7:3, a Maguire nakon toga vrlo lako osvaja naredni frame i smanjuje na 7:4.

Kinez međutim osvaja 12. frame i stiže do 8:4, ali se Maguire nije predavao i uspio je osvojiti naredna dva framea dosta ubjedljvo i smanjio je na 8:6.

U 15. frameu je Maguire nakon greške Dinga mogao smanjiti i na 8:7, ali ipak i on nije uspio ubaciti crvenu kuglu u rupu, a nakon toga je Kinez iskoristio situaciju na stolu i stigao do 9:6.

Ding je nakon toga bio jako siguran i u 16. frameu, te sa četvrtim centuryjem u meču (103) stigao do pobjede i osvajanja UK Championshipa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi