Higgins u duelu sa Gouldom opravdao ulogu favorita

Plasirao se u osminu finala

Higgins u duelu sa Gouldom opravdao ulogu favorita

A. Beganović

Jedan od najboljih snooker igrača svih vremena, John Higgins, plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru za nagradni fond od 1.750.000 funti.

U duelu sa Martinom Gouldom četverostruki svjetski prvak je opravdao ulogu favorita. Higgins je fenomenalno otvorio meč i u svoju korist je riješio prvih pet frameova.

Nakon prve sesije Higgins je vodio 7:2 i već tada se moglo naslutiti da će igrati u osmini finala. Sa dva osvojena framea na otvaranju druge sesije Gould je uhvatio priključak, no Higgins je breakom od 127 poena odgovorio na najbolji mogući način.

Slavivši u četrnaestom frameu četverostruki svjetski prvak je stigao do pet meč lopti, a drugu je iskoristio za pobjedu 10:6. Gould je u toku meča napravio dva trocifrena breaka (100, 108), a Higgins jedan (127).

U osminu finala Higgins će snage odmjeriti sa Markom Allenom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti