Još jedno veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu: Mark Selby ispao u osmini finala

Wilson je iznenadio drugog igrača svijeta

Još jedno veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu: Mark Selby ispao u osmini finala

S. Pašalić

Mark Selby je u osmini finala završio svoj put na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u snookeru koje se održava u Sheffieldu.

Drugi igrač na rang listi je iznenađujuće izgubio od Garyja Wilsona sa 13:10. Wilson je puno bolje krenuo u ovaj meč i poveo sa 3:1 u frameovima, a nakon prve sesije je imao vodstvo od 5:3.

U nastavku su oba igrača osvojila po četiri framea pa se u posljednji dio meča otišlo sa rezultatom 9:7 za Wilsona. 32. igrač svijeta je u posljednjoj dionici uspio zadržati prednost i na kraju slaviti sa 13:10.

Bila je ovo prva pobjeda Wilsona protiv Selbyja u karijeri, a u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča Ali Cartera i Zhoua Yuelonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi