Judd Trump sa nulom ispratio Jimmyja Robertsona sa stola
Trump nije dao nikakvu šansu Robertsonu

Coral prvenstvo u snookeru

Judd Trump sa nulom ispratio Jimmyja Robertsona sa stola

S. Pašalić

Judd Trump i Jack Lisowski su se plasirali u četvrtfinale Coral prvenstva u snookeru koje se održava u engleskom gradu Prestonu.

U mečevima odigranim kasno sinoć Judd Trump je počistio Jimmyja Robertsona sa 6:0, dok je Jack Lisowski pobijedio Kyerena Wilsona sa 6:4 iako je Wilson bio blagi favorit.

Judd Trump je odigrao savršen meč u kojem nije dopustio niti jednu priliku da osvoji bar jedan frame. Osim toga Trump je u ovom meču ostvario čak tri centuryja što dovoljno govori kako je Judd igrao.

Danas se igraju još dva meča osmine finala u kojima se sastaju David Gilbert i Stuart Bingham te Mark Selby i John Higgins, dok će Trump danas u meču četvrtfinala od 20 sati igrati protiv Jacka Lisowskog.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi