Trumpu malo nedostajalo da napravi senzacionalan povratak, ali je Jones ipak na kraju slavio
Trump je danas odigrao jako loš meč

Veliko iznenađenje trećeg dana Welsh Opena

Trumpu malo nedostajalo da napravi senzacionalan povratak, ali je Jones ipak na kraju slavio

S. Pašalić

Sjajan meč smo vidjeli trećeg dana Welsh Opena između Judda Trumpa i Duanea Jonesa.

Trump je očajno otvorio meč i dosta je griješio u prva tri framea. Englez praktično ništa nije mogao pogoditi i Jones je to iskoristio i poveo sa velikih 3:0.

Četvrti frame je donio nevjerovatnu situaciju, Jones je nanizao 69 poena i zatim je pokušao ubaciti crnu kuglu, ali ona nije završila u rupi.

Trump se vratio za stol, imao je dobar raspored kugli na stolu i trebao mu je jedan snooker u ovom frameu da bi ga osvojio. U tome je i uspio kada je Jones napravio faul, a Trump smanjio na 3:1.

Peti frame je donio nesigurnu igru oba igrača, ali Trump je bio većinu vremena za stolom i na kraju osvojio i ovaj frame.

U šestom frameu je Trump imao šansu na početku kada je Jones praktično sam sebe snookerovao, ali se nekim čudom izvukao nakon čega Trump nije uspio da osvoji ovaj frame pa je Jones na kraju slavio sa 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi