Judd Tump pobjedom otvorio Welsh Open
Bez većih problema prošao dalje

Nastavlja sa dobrom formom

Judd Tump pobjedom otvorio Welsh Open

S. Pašalić

Prvi dan Welsh Opena je završio mečevima koji su bili na rasporedu od 20 sati.

Judd Trump je sinoć osvojio World Grand Prix pobjedom u finalu protiv Ali Cartera 10:6.

Danas je prvi završio svoj meč u večernjem dijelu programa. Trump je sa 4:0 počistio Harveya Chandlera i tako prošao dalje. Samo treći frame je bio nešto neizvjesniji kojeg je Chandler trebao i osvojiti, ali nakon što je nanizao 65 poena napravio je grešku i Trump se vratio za sto i osvojio i ovaj frame sa 66:65.

Od mečeva koji su do sada završeni možemo izdvojiti prolaz Jacka Lisowskog koji je puno teže od očekivanog pobijedio Niu Zhuanga sa 4:3, a veliko iznenađenje je ispadanje Petera Ebdona kojeg je Lukas Kleckers počistio sa 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi