Neil Robertson i Mark Allen se plasirali u polufinale Coral prvenstva
Neil Robertson je nastavio sjajnu formu sa Welsh Opena i u četvrtfinalu Coral prvenstva savladao Marka Williamsa

Sutra ćemo saznati i posljednjeg polufinalistu

Neil Robertson i Mark Allen se plasirali u polufinale Coral prvenstva

S. Pašalić

Neil Robertson i Mark Allen plasirali su se u polufinale Coral prvenstva u snookeru .

Robertson je savladao Marka Williamsa sa 6:4. Meč je bolje otvorio Williams te poveo sa 2:0, međutim Neil Robertson osvaja narednih pet frameova i stiže do 5:2.

Williams je zatim osvojio naredna dva framea i smanjio na 5:4, ali Robertson osvaja deseti frame i stiže do pobjede i plasmana u polufinale.

Mark Allen je nakon velike borbe savladao Stuarta Binghama rezultatom 6:4. Bingham je sjajno krenuo u meč i poveo sa 3:0, ali Allen pravi preokret i osvaja nakon toga četiri framea zaredom i stiže do 4:3.

Bingham je zatim izjednačio na 4:4 da bi Allen osvojio naredna dva framea i stigao do pobjede.

U polufinalu će se sastati Neil Robertson i Judd Trump dok će u drugom polufinalu Mark Allen igrati protiv boljeg iz meča Ronnie O'Sullivan-John Higgins koji je na rasporedu sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti