O'Sullivan maestralnom igrom sa nulom ispratio Allena sa stola i plasirao se u finale
Ronnie O'Sullivan je samo na korak od odbrane naslova

Finale je na rasporedu sutra

O'Sullivan maestralnom igrom sa nulom ispratio Allena sa stola i plasirao se u finale

S. Pašalić

Ronnie O'Sullivan je savladao Marca Allena i plasirao se u finale Coral prvenstva u snookeru.

O'Sullivan je sa visokih 6:0 počistio sa stola Allena u meču gdje se očekivao dosta veći broj frameova. Allen je jedino u drugom i petom frameu pružio nešto veći otpor, ali je O'Sullivan dobio i ta dva framea i stigao do ubjedljive pobjede.

U drugom polufinalu između Neila Robertsona i Judda Trumpa je viđena puno veća borba i dosta zanimljiviji meč, a pobjedu je na kraju odnio Robertson sa 6:4.

Trump je bolje otvorio meč i poveo sa 3:1 uz dosta sigurnu igru, ali je nakon pauze Robertson zaigrao puno bolje i preokretom stigao do pobjede i finala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi