Senzacija u Crucibleu: Najveći favorit poražen u 1. kolu

Svjetsko prvenstvo u snookeru

Senzacija u Crucibleu: Najveći favorit poražen u 1. kolu

A. Beganović

Po ocjenama stručnjaka najveći favorit za osvajanje naslova Judd Trump već u 1. kolu oprostio se od Svjetskog prvenstva u snookeru.

Judd Trump u Sheffield u Crucible Theatar je stigao sa samo jednim ciljem - po prvi put se okititi titulom svjetskog prvaka. Imao je razloga da bude optimističan jer je igrao možda i najbolju sezonu u svojoj karijeri, a kada mu je žrijeb u 1. kolu dodijelio Roryja McLeoda nije ni slutio da će mu po završetku meča morati čestitati.

Trump je dobro otvorio meč, poveo je 4:0, no sa prednošću na odmor nakon prve sesije otišao je McLeod koji je uzastopno osvojio pet frameova.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova izjednačio je na otvaranju druge sesije, no McLeod nije posustajao. Umrtvio je igru što Trumpu nikako nije odgovaralo, meč se igrao na relativno mali broj poena u breaku i na kraju je Rory slavio (10:8), a pobjeda nad Trumpom je tek druga u Crucible Theatru za ovog 45-godišnjeg snooker igrača.

Plasman u 2. kolo osigurali su još Xiao Guodong koji je iznenađujuće savladao šesnaestog nositelja Ryana Dayja (10:4), Liang Wenbo koji je bio bolji od Stuarta Carringtona (10:7), te Graeme Dott koji je nadigrao Allistera Cartera (10:7).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi