"Ponekad mi um odluta, pa mi se pojavi ovakva želja"

O'Sullivan nakon osvajanja Sp

"Ponekad mi um odluta, pa mi se pojavi ovakva želja"

M. Šljivak

Ronnie O'Sullivan je večeras po šesti put postao prvak svijeta u Snookeru.

Legenda ovog sporta je u finalu razbio Kyrena Wilsona (18:8) i pokazao je da nije bez razloga jedan od najvećih snooker igrača svih vremena.

Nakon osvajanja titule O'Sullivan je rekao:

"Bilo sam sretan kada sam prvi put postao šampion. Kada sam došao do četvrte, znao sam da će me zveti jednim od najvećih jer je toliko puta John Higgins osvajao titulu. Sve iznad toga je fantastično dostignuće", rekao je O'Sullivan i nastavio je:

"Ono što imam je dugovječnost. Ulazim i izlazim iz forme, um mi ponekad odluta i zatim mi se pojavi ta slast da vidim imam li to još uvijek u sebi, pa dam sve od sebe kao na ovom turniru. Kada vježbate pet ili šest sati dnevno, to je zato što želite znati udarate li dovoljno precizno da biste mogli podnijeti pritisak", rekao je Ronnie.

Top Komentari

Panjevi7
On je se davno uzdigao iznad ovog sporta,takvu harizmu su imali samo još Muhamed Ali i Carl Lewis!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi