Ronnie O'Sullivan deklasirao protivnika i postao svjetski prvak!

Šesta titula za Raketu

Ronnie O'Sullivan deklasirao protivnika i postao svjetski prvak!

M. Šljivak

Ronnie O'Sullivan novi je svjetski prvak u snookeru.

Legendarni snookeraš danas je u finalu pregazio Kyrena Wilsona sa 18:8 po frameovima i došao je do svog šestog naslova najboljeg na svijetu.

Niko ne može igrati sa O'Sullivanom kada je potpuno raspoložen i skoncentrisan. To se pokazalo i u današnjem finalu gdje je Wilson bio nemožan.

Ronnie je žestoko ušao u meč. poveo je sa 8:2, ali se zatim opustio i Wilson je došao do četiri uzastopna framea.

Međutim, to je bilo sve od njega za danas. Raketa je eksplodirala i do pauze je praktički već bilo sve gotovo jer je O'Sullivan imao prednost od 17:8.

U nastavku je Ronnie lagano završio posao. Dobio je još frame koji mu je potreban i došao je do šestog naslova najboljeg na svijetu.

Izjednačio se Ronnie po broju naslova sa legendarnim Steveom Davisom i Rayom Rerdonom, dok je ispred još samo čuveni Stephen Hendry sa sedam titula.

Top Komentari

Martial9
Bravo majstore
6 0
KemalMalovcic
Doktor
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi