Dame i gospodo, opet Ronnie O'Sullivan!

Osma titula na Mastersu

Dame i gospodo, opet Ronnie O'Sullivan!

A. Beganović

Proteklih sedam dana London je bio centar svijeta za ljubitelje snookera. U legendarnoj dvorani Alexandra Palace igrao se jedan od najznačajnijih snooker turnira, Masters, kojeg su obilježila dva maksimalna trocifrena breaka od 147 poena, te nova osma titula za Ronnieja O'Sullivana. 

Fenomenalan meč u finalu Mastersa odigrali su Alister Carter i Ronnie O'Suulivan. Na kraju je slavio najbolji igrač svih vremena O'Sullivan rezultatom 10:7 i tako je stigao do svoje osme titule na ovom prestižnom turniru.

Ronnie "Raketa" je bolje otvorio meč, odnosno poveo je 1:0 i u tim momentima malo ko je mogao i pomisliti da najbolji igrač svih vremena sve do 15. framea nikako više neće biti u vodstvu.

"Kapetan" Carter je trocifrenim breakom od 106 poena stigao do izjednačenja, a zatim je i poveo 2:1, da bi prvu sesiju riješio u svoju korist rezultatom 5:3.

Carter je osvojio i prvi frame druge sesije i poveo je 6:3 i u tim momentima se činilo da će doći do svog prvog naslova na jednom od najznačajnijih snooker turnira.

Oglasi

No, Ronnie je još jednom pokazao zašto je zapravo najbolji igrač svih vremena. Kada je bio praktično otpisan, ubacio je u brzinu više i sa tri uzastopno osvojena framea stigao je do izjednačenja (6:6).

Carter je uzvratio trocifrenim breakom od 127 poena za novo vodstvo, no onda ponovo O'Sullivan podiže svoj nivo igre i sa tri uzastopno osvojena framea stiže do vodstva 9:7 i tri meč lopte.

Prvi je iskoristio, iako se činilo da neće jer je propustio dvije velike prilike. No, Carter pruženu priliku nije iskoristio i na kraju je ipak Ronnie iskoristio prvu meč loptu.

O'Sullivan je tako nakon UK Championshipa stigao i do osmog trofeja na Mastersu, a sedam puta je bio svjetski prvak, što znači da je osvojio 23 titule na tri najznačajnija snooker turnira. Pobjedom na Mastersu je zaradio 250.000 funti.

"Pokušao sam igrati što slobodniej i da namučim Alija. Ako je želio trofej mora da me savlada. Bio je bolji popodne, dok sam je noćas bio bolji. Nije iskoristio neke prilike koje sam mu ostavio, a ja sam uradio sve što sam mogao da osvojim titulu", rekao je Ronnie nakon što je osvojio novi trofej.

"Volim da igram, imam sjajnu karijeru, a publika je uvijek bila uz mene. Hvala im na tome, hvala na velikoj podršci, a trudit ću se da još ubacujem kugle. Brojevi i cifre me ne zanimaju. Želim da uživam u igram, želim da magistriram ovu igru", dodao je on.

Top Komentari

user1676381470
?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi