Poznatiji od sporta kojim se bavi, a zaštitar ga ne prepoznaje: "Čovječe, za pet minuta igram"

Umalo da zakasni

Poznatiji od sporta kojim se bavi, a zaštitar ga ne prepoznaje: "Čovječe, za pet minuta igram"

E. Škorić

Jedan od zaštitara ga nije prepoznao, pa je višestruki šampion i čovjek poznatiji od sporta kojim se bavi zamalo zakasnio na svoj meč.

Sedam puta je Roonie O'Sullivan bio svjetski prvak u snookeru, ali kada je 48-godišnjak u ponedjeljak stigao u Alexandra Palace u Londonu na meč prvog kola protiv Kineza Dinga Junhuija, ostao je šokiran jer mu čovjek iz osiguranja nije dao da uđe.

Zaštitar jednostavno nije prepoznao O'Sullivana i zamolio ga je da pričeka, kako bi provjerio ko je on i može li da dobije odoborenje za ulazak u sportski kompleks.

O'Sullivan je bio pomalo zbunjen, potom se i našalio sa čovjekom iz osiguranja Mastersa, ali mu dobacio da požuri jer bi mogao zakasniti na meč.

Kada mu je O'Sullivan rekao da danas igra u 13h, zaštitar je odgovorio: "Oh, pa ti si igrač?", na šta je O'Sullivan dodao: "Da, želiš li me pustiti unutra?"

Oglasi

Čovjek je potom nazvao radio vezom i tražio potvrdu o puštanju sedmerostrukog pobjednika Mastersa O'Sullivana u zgradu.

Dok je čekao, ikona snookera je dodala: "Ako nisam na popisu znači li to da ne mogu ući? Igram za pet minuta."

O'Sullivan je pobijedio Dinga 6:3 i tako se plasirao u četvrtfinale Mastersa. O'Sullivan je u svom 25. četvrtfinalu Mastersa, iako nije osvojio ovo takmičenje otkad je osvojio rekordni sedmi naslov 2017. godine.

Najbolji svih vremena će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom duela Murphy - Lisowski, a nije isključeno još jedno veliko finale protiv Selbyja koji se nalazi u gornjoj polovini žrijeba.

Komentari na društvenim mrežama povodom ovog "incidenta" su različiti. Dosta je onih koji ne mogu da vjeruju da je jedan Ronnie O'Sullivan došao u ovakvu situaciju i da bi zaštitar morao da poznaje barem igrače koji dolaze, dok su drugi zaključili da je osoba koja osigurava ulazak u dvoranu dužna da vodi evidenciju i da bude potpuno fokusirana na svoj posao i da ga ne treba zanimati ko je ko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi