Williams slavio, O'Sullivan i Maguire čekirali karte za osminu finala

SP u snookeru

Williams slavio, O'Sullivan i Maguire čekirali karte za osminu finala

A. Beganović

Svjetsko prvenstvo u snookeru igra se u Sheffieldu, a među osam najboljih plasirao se Mark Williams, dok će vjerovatno to uraditi i Ronnie O'Sullivan i Stephen Maguire.

Svjetsko prvenstvo u snookeru dobilo je prvog učesnika četvrtfinala a njegovo ime je Mark Williams, dok su na sjajnom putu da se plasiraju među osam najboljih i Ronnie O'Sullivan te Stephan Maguire.

Fenomelanu partiju u osmini finala Svjetskog prvenstvas odigrao je Mark Williams. Jackson Page bio je jednostavno nedorastao protivnik, pa konačan rezultat 13:3 u frameovima je i pravi omjer snaga.

Williams je imao otvaranje meča iz snova. Poveo je 7:0, a posljednji frame prve sesije dobio je Page, ali može se reći da je pitanje pobjednika već odlučeno.

U drugoj sesiji ista priča, Williams kažnjava svaku Pageovu grešku i na kraju dolazi do ubjedljive pobjede i plasmana među osam najboljih. O kvaliteti Williamsove igre govori i podatak da je napravio čak šest trocifrenih breakova.

Blizu plasmana među osam najboljih su i Ronnie o Sullivan i Stephan Maguire. Naime, šesterostruki svjetski prvak O'Sullivan nakon dvije sesije ima ogromnu prednost protiv Marka Allena (12:4) i samo jedan frame ga dijeli od osmine finala.

Oglasi

Ronnie je fenomenalno odigrao prvu sesiju, na odmor je otišao sa sigurnom prednošću (6:2), a u drugoj je nastavio u istom ritmu, tako da samo čudo ga može ostaviti bez osmine finala.

Stephan Maguire, koji u ovoj sezoni ne pruža igre kakve su se od njega očekivale, u duel sa Zhao Xintongom je ušao kao autsajder. Xintong igra najbolju sezonu u karijeri i bio je pritajeni favorit za osvajanje naslova, no čini se da su mu ruke zadrhtale na prvom većem iskušenju.

Otvorio je Xintong dobro meč, poveo je 3:2, no do kraja prve sesije nije uspio sačuvati prednost, odnosno Maguire je na odmor otišao pri vodstvu 5:3. Nije iskusni Maguire prednost iz ruku ispuštao u drugoj sesiji, a nakon još osam odigranih frameova povećao je na 11:5.

Meč osmine finala počeli su i aktuelni svjetski prvak Mark Selby i Yan Bingtao, a nakon prve sesije rezultat je 4:4.

SP u snookeru, osmina finala:
Williams - Page 13:3
Selby - Bingtao 4:4
O'Sullivan - Allen 12:4
Maguire - Xintong 11:5

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi