Spektakl u Kini: O'Sullivan u epskom finalu bolji od Brecela

Sjjan meč

Spektakl u Kini: O'Sullivan u epskom finalu bolji od Brecela

A. Beganović

Najbolji igrač snookera svih vremena, Ronnie O'Sullivan, osvojio je naslov na Shanghai Mastersu. Odbranio je tako titulu, a svoj bankovni račun je podebljao sa 210.000funti.

Ronnie O'Sullivan je odbranio titulu na Shanghai Mastersu, nerangirajućem snooker turniru koji se igra za nagradni fond od 815.000 funti. Pobjedom je Ronnie svoj račun podebljao za 210.000 funti.

Ljubiteljelji snookera u Kini su nakon tri godine pauze konačno mogli uživati u snookeru, a proteklih sedam dana donijelo im je nekoliko spektakularnih mečeva.

Mjesto u finalu su na kraju izborili pomenuti O'Sullivan i aktuelni svjetski prvak Luca Brecel, a finalni meč je donio mnogo dobrog snookera i neizvjesnosti.

Po mnogima najbolji igrač svih vremena, O'Sulliuvan je bolje otvorio meč, poveo je 3:1, no onda se probudio Brecel koji osvaja tri framea uzastopno za vodstvo 4:3. Ipak, Ronnie se uspio vratiti, odnosno u finišu prve sesije je zaigrao svoj najbolji snooker pa je na odmor otišao sa prednošću od dva framea (6:4).

No, nije se Brecel dao "slomiti". Istina, nije uspio doći do izjednačenja u drugoj sesiji, ali i u momentima kada je Ronnie imao ogromna tri framea prenosti (10:7) nije se predavao.

Smanjio je Brecel na 10:9, ali O'Sullivan je treću meč loptu iskoristio i slavio je rezultatom 11:9.

O'Sullivan je tako stigao do četvrtog uzastopnog naslova na Shanghai Mastersu, a ukupno petog i najbolji je igrač turnir u historiji.

Dodajmo da je Brecel u finalnom meču napravio dva trocifrena breaka od 103 i 134 poena, a O'Sullivan jedan i to od 143 poena i to je bio najveći break na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi