Trump u derbiju četvrtfinala bolji od Selbyja, Ding u triler završnici nadigrao Williamsa

UK Championship

Trump u derbiju četvrtfinala bolji od Selbyja, Ding u triler završnici nadigrao Williamsa

A. Beganović

Ronnieju O'Sullivanu i Hosseinu Vafaeiu su se u polufinalu UK Championshipa pridružili Judd Trump i Ding Junhui.

U derbiju četvrtfinala sastali su se Trump i Mark Selby, a ulogu favorita je opravdao Trump koji je slavio rezultatom 6:3.

Drugoplasirani na listi najboljih igrača sjajno je otvorio meč, odnosno trocifrenim breakom od 100 poena riješio je prvi frame u svoju korist. Nije se tu Trump zaustavo s obzirom da je do petnaestominutne pauze osvojio još tri framea za ubjedljivih 4:0.

Prvi frame u nastavku je dobio Selby, ali uzvratio je Trump i stigao je do 5:1, odnosno pet meč lopti. Selby je nakon što je Trump osvojio i peti framemalo opustio ruku. Rizikovao je više nego što je uobičajeno i uspio je smanjiti na 5:3.

Imao je Selby određenih prilika i u posljednjem frameu, no nije ih iskoristio, pa je Trump stigao do pobjede, a svoj šesti frame je osigurao jednim sjajnim udarcem na crvenu kuglu.

Duel Ding Junhuija i Marka Williamsa donio je mnogo više neizvjesnosti, a u njega je bolje ušao Williams.

Oglasi

Osvojio je dva uvodna framea, ali je onda Ding uzvratio. Prvo je breakom od 95 poena smanjio na 2:1, da bi potom trocifrenim breakom stigao do izjednačenja uoči petnaestominutne pauze.

Nakon dolaska sa odmora Williamsc uzvraća trocifrenim breakom od 100 poena za novo vodstvo, ali Ding onda osvaja dva fraema za prvo vodstvo u meču (4:3). Osmi frame donio nam je pravu dramu. Trajao je nešto više od sat vremena, a otišao je na stranu Williamsa, koji je dobio i naredni i prvi stigao do meč lopte.

Ipak Ding nije gubio glavu, uspio je da izjednači na 5:5, te da u odlučujućem frameu trocifrenim breakom od 1005 poena stigne do pobjde u plasmana u polufinale.

Dodajmo i da je u pomenutom osmom frameu koji je trajao 63 minute napravljen svjetski rekord po broju poena u jednom frameu. Čak 195 poena su napravili Ding i Williams.

Polufinalne parove čine Vafaei - O'Sullivan, te Trump - Ding.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi