UK Championship: Allen ispao, O'Sullivan, Tramp i Selby idu dalje

Počeo je jedan od najznačajnijih turnira

UK Championship: Allen ispao, O'Sullivan, Tramp i Selby idu dalje

A. Beganović

U Yorku se od 25 novembra do 3. decembra održava jedan od najznačajnijih profesionalnih snooker turnira UK Championship, čiji nagradni fond iznosi 1.200.000 funti, a pobjedniku će pripasti ček od 250.000 funti.

Titulu je prošle godine osvojio Mark Allen koji je u finalu savladao Ding Junhuia, no neće je odbraniti s obzirom da je ispao već na samom otvaranju turnira.

Upravo su u 1. kolu, odnosno u šesnaestini finala, snage odmjerili prošlogodišnji finalisti, a u jako uzbudljivom meču koji je odlučen u posljednjem jedanaestom framu, slavio je Ding 6:5.

Kineski snooker igrač u osmini finala će snage odmjeriti sa Tomom Fordom koji je u 1. kolu bio bolji od Saengkhama. Gubio je Ford 5:1, no onda je zaigrao sjajan snooker i sa pet uzastopno osvojenih frameova stigao je do pobjede 6:5.

U osminu finala se plasirao i po mnogima najbolji igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan koji je u 1. kolu rezultatom 6:2 nadigrao Mc Gilla, a protivnik u osmini finala će mu biti Milkins koji je na otvaranju turnira u zanimljivom meču savladao Un-Nooha rezultatom 6:5.

Oglasi

Plasman u osminu finala je osigurao i aktuelni svjetski prvak Luca Brecel savladavši u 1. kolu Yuana (6:4), a tamo ga čeka Anda koji je u 1. kolu bio bolji od Slessora (6:5).

Ronnie O'Sullivan i John Higgins

I iranski predstavnik Vafei se plasirao među 16 najboljih. Na otvaranju turnira savladao je Murphyja (6:4), a njegov protivnik u 2. kolu će biti Selt koji je bio bolji od Cartera (6:3).

Legendarni John Higgins je savladavši O'Connora stigao do osmine finala gdje ga čeka Kinez Zhou, koji je u šesnaestini finala bio bolji od Neila Robertsona (6:2).

Judd Trump nije imao većih problema u duelu sa Pnagom (6:1), a u osmini finala će igrati protiv Jonesa, koji se među 16 najboljih plasirao pobijedivši Lisowskog (6:4).

Njaubjedljiviju pobjedu u 1. kolu je ostvario višestruki svjetski prvak Mark Selby. On je sa maksimalnih 6:0 po frameovima savladao Joyce, a u drugoj rundi ga očekuje duel sa Hawkinsom, koji je bio bolji od Woollastona (6:4).

I posljednji par osmine finala činit će Mark Willimas i Clark. Prvi je na otvaranju turnira bio bolji od Fana (6:4), a drugi od Wilsona (6:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti