UK Championship: O'Sullivan ne briljira ali pobjeđuje, u polufinalu je i Princ Perzije

Sjajan snooker u četvrtfinalu

UK Championship: O'Sullivan ne briljira ali pobjeđuje, u polufinalu je i Princ Perzije

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan i Hossein Vafaei će igrati u polufinalu UK Championshipa, koji se igra za nagradni fond od 1.200.000 funti. 

Ronnie O'Sullivan, u svijetu snookera poznat kao "Raketa" i Hossein Vafaei kojeg ljubitelji ovog sporta poznaju i kao "Princa Perzije, prvi su polufinalisti jednog od najznačajnijih turnira UK Championshipa.

Prva dva četvrtfinalna meča između O'Sullivana i Yuelong Zhoua, te Vafaeia i Zhang Ande su opravdala očekivanja, odnosno ljubitelji snookera su mogli uživati.

Po mnogima najbolji igrač svih vremena, O'Sullivan, sjajno je otvorio meč protiv Zhoua. U prvom frameu napravio je trocifreni break od 125 poena za vodstvo 1:0. Dobio je Ronnie i naredna dva, pa je imao ogromnu prednost od 3:0, no Zhou se nije predavao.

Uspio je prije pauze osvojiti frame za 3:1, a kada je O'Sullivan poveo 4:1 pretpostavljalo se da je pitanje pobjednika odlučeno. No, nije Ronnie briljirao, a nakon pauze je nivo njegove igre još malo opao što je Zhou znao iskoristiti.

Pravio je neke neshvatljive greške, ali njemu svojstvene kada nije sto posto u meču, pa se iz framea u frame topila njegova prednost, da bi Zhou i poveo 5:4. Bio je na konopcima Ronnie ali posljednja dva framea je odigrao na vrhunskom nivou, a odlučujući je završio trocifrenim breakom od 122 poena.

Oglasi

Iranac protiv O'Sullivana u polufinalu

Dobar snooker gledali smo i u duelu Vafaeia i Ande, a na kraju je Iranac slavio rezultatom 6:4.

Anda je bolje otvorio susret, breakom od 97 poena stigao je do prednosti. No, uzvratio je "Princ iz Perzije" i trocifrenim breakom od 120 poena je stigao do 1:1.

Do odmora su oba igrača osvojila po još jedan frame s tim što je Vafaei i u drugom osvojenom napravio trocifreni break, ovaj put od 100 poena.

Anda je nakon odmora vodio u dva navrata, 3:2 i 4:3, no to je bilo sve od njega u ovom četvrtfinalnom meču. Vafaei je domirao u samom finišu meča i sa tri uzastopno osvojena framea stigao je do velike pobjede 6:4.

O'Sullivan i Vafaei će činiti prvi polufinalni par, a u drugom će se sastai bolji iz duela Trump - Selby i Ding - Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi