"Želim biti ubjedljiviji nego prošle sezone"
O'Sullivan: Pruža maestralne partije

Ronnie O'Sullivan savladao i Mathewa Stevensa

"Želim biti ubjedljiviji nego prošle sezone"

Jedan od najtalentovanijih sportista svih vremena, Ronnie O'Sulliven nastavio je s briljantnim partijama na English openu.

Nakon što je jučer ostvario svoj 15. maksimalni break u karijeri, danas je u 3. kolu (šesnaestina finala) savladao sa 4:1 Mathewa Stewensa.

Dok je jučer bio fantastičan u napadačkom segmentu, danas je pokazao da je majstor i u defanzivnim udarcima. U narednoj rundi, osmini finala sutra će se sastati sa Edenom Sharavom.

Ronnie je u prošloj sezoni postao prvi igrač snookera u historiji koji je zaradio milion funti za jednu sezonu.

"Ove sezone želim biti ubjedljiviji nego u prošloj. Biram turnire gdje se osjećam lijepo. Ne gledam koliko ću zaraditi, već me zanima da budem što bliže perfekcionizmu. Sada kako turnir odmiče, lakše je igrati. Okolo je desetak igrača, osjećam se kao da sam u nekom klubu", kazao je O'Sullivan nakon meča trećeg kola. On je tokom ove sedmice u tri meča izgubio samo dva framea.

U osminu finala od igrača iz samog vrha world sooker liste do danas su prošli Niel Robertson, Ali Carter, Ricky Walden, Stewart Binhgham... pa je za očekivati zanimljive duele sve do finala u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi