Alcarazu odavno neko nije ovako očitao lekciju: "Savršeno! Osjećao sam se kao da imam 13 godina"

Španac nemoćan

Alcarazu odavno neko nije ovako očitao lekciju: "Savršeno! Osjećao sam se kao da imam 13 godina"

E. Škorić

Carlos Alcaraz jedan je od najboljih tenisera današnjice i Španac se nalazio u sjajnoj formi, ali je ovaj put u Miamiju neočekivano zaustavljen u četvrtfinalu.

Grigor Dimitrov pobijedio je Carlosa Alcaraza rezultatom 6:2, 6:4 i došao do polufinala Miami Opena po prvi put u karijeri.

Bugarin je sada stigao do polufinala ili bolje na tri od zadnja četiri turnira Masters 1000, nakon što je bio polufinalist u Šangaju prošlog oktobra, finalist u Parizu prošlog novembra, a sada (barem) polufinalist u Miamiju. Stigao je do četvrtog kola Indian Wellsa prije nekoliko sedmmica prije nego što je poražen od Daniila Medvedeva.

Dimitrov je tek treći čovjek rođen 1990. ili kasnije koji je upisao 40 pobjeda u karijeri nad igračima iz Top 10 i jedna pobjeda dijeli ga od povratka među 10 najboljih.

Dimitrov sada ima pet pobjeda u karijeri nad dva najbolja igrača, s jednom pobjedom nad prvim (Novak Đoković u Madridu 2013.) i sada četiri nad drugim igračima (Andy Murray u Miamiju 2016., Medvedev u Indian Wellsu 2021., Alcaraz u Šangaju prošle godine i sada u Miamiju).

Oglasi

"Za pobjedu protiv njega morate igrati najbolje što možete, to je jednostavno tako", rekao je Dimitrov i dodao: "Došao sam vrlo usredotočen i krajnje jasan u pogledu onoga što moram učiniti, a ponekad je jednostavnost genijalna—međutim, teško je to učiniti kada glumite nekoga poput njega. Samo sam sretan da sam uspio sve završiti u dva seta".

Dimitrova će u polufinalu čekati peti igrač Alexander Zverev, koji je ranije tog dana pobijedio Fabiana Marozsana rezultatom 6:3, 7:5. Zverev vodi njihov međusobni omjer, 7-1, pobjeđujući u zadnjih sedam uzastopnih utakmica.

Alcaraz je oduševljen igrom Bugarina.

"Mislim da je igrao nevjerovatan tenis, gotovo savršen, ako mogu reći 'savršen'. Nisam mogao pronaći rješenja. Nisam mogao pronaći način da ga natjeram da se osjeća nelagodno na terenu. Bila je to sjajna igra s njegove strane".

Alcaraz ističe da misli kako je igrao dobar tenis, ali da je naspram sebe imao čovjeka čija je igra ovaj put bila dovedena do samog savršenstva.

"Frustriran sam, jer sam se zbog njega osječao kao da imam 13 godina. Bilo je ludo. No, ipak sam bio zadovoljan svojom razinom tenisa, ali on je danas bio savršen i to je to", zaključio je Španac, koji je nedavno slavio na Indian Wellsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi