Bizarno - Alcaraz morao pobjeći s terena, kasnije ugledao djevojku na tribinama i ostao bez teksta

Svašta se moglo vidjeti u ovom duelu

Bizarno - Alcaraz morao pobjeći s terena, kasnije ugledao djevojku na tribinama i ostao bez teksta

E. Škorić

Četvrtfinalni meč u Indian Wellsu između Alexandera Zvereva i Carlosa Alcaraza prekinut je u prvom setu zbog bizarnog razloga.

Zverev i Alcaraz su oko 23:15 sati počeli svoj duel, a nakon samo dva gema i pri rezultatu 1:1, napustili su teren. Razlog je zaista bizaran - najezda pčela. Roj pčela se svuda razletio i napale su španskog tenisera.

Španac se prvo branio reketom, a zatim pobjegao. Morao je isto uraditi i sudija. Ipak, ove scene nisu poremetile planove drugom teniseru svijeta, koji je Nijemca savladao sa 6:3, 6:1 i prošao u polufinale.

Na ovom meču zabilježen je još jedan neobičan scenarij. Naime, jedna djevojka nosila je majicu na kojoj su bili brojni likovi Alcaraza, kojem je govorima "Volim te". Carlitos se smiješio, a ona je uporno željela da vidi to što nosi na sebi...

Oglasi

Rival će mu biti sjajni italijanski teniser Jannik Sinner, dok će u drugom polufinalu igrati Tommy Paul i Daniil Medvedev, koji je tokom večeri pobijedio Holgera Runea sa 2:0 u setovima.

I taj meč obilježio je jedan "incident". Rus je u jednom trenutku očima "prijetio" svom rivalu, kasnije su imali dug razgovor po završetku meča.

Medvedev, četvrti nositelj u Indian Wellsu, cilja na jedini ATP Masters 1000 naslov na tvrdoj podlozi koji još nije osvojio. Nosilac je naslova u Miamiju, Cincinnatiju, Kanadi (Ontario i Quebec), Šangaju i Parizu. Ima omjer 9-3 u polufinalnim nastupima Mastersa 1000.

Medvedev (28) ima omjer 13-2 ove sezone, izgubivši samo u finalu Australian Opena od Jannika Sinnera iz Italije , a zatim u polufinalu u Dubaiju od Uga Humberta iz Francuske.

Medvedev i Sinner susrest će se u finalu u Indian Wellsu ako obojica dobiju svoje polufinalne mečeve. Sinner će se u drugom polufinalu sučeliti s Carlosom Alcarazom, koji je pobijedio Medvedeva u finalu Indian Wellsa prošle godine.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Ja ne razumi ovoga traktora nista, on uopste ne prica bosanski?
2 0
HamzaVojvoda
Redakcija ovog portala sve bolji od boljeg. Pise roj pcela napao u 2315 a ono pogledas video u po dana mec bio. Mora da su pobrkali sa svedskom radi tebe @BosanskaSvedska pa misle i noc je dan stas pametni svi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi