Trenutak ludila Alexandera Bublika - Navijač zbunjeno gleda i ne vjeruje šta mu radi

Kazahstanac na kakvog smo se navikli

Trenutak ludila Alexandera Bublika - Navijač zbunjeno gleda i ne vjeruje šta mu radi

E. Škorić

Kazahstanski teniser Alexander Bublik (26) jedan je od onih "posebnih" ili "kontroverznih" tenisera koje ne pamtimo samo po igrama na terenu već i stvarima koje radi izvan granica teniskog igrališta, naravno katkad i na samom igralištu.

U četvrtfinalu turnira u australskom Adelaideu Bublik je igrao protiv Lorenza Musettija, kojeg je nakon velike borbe savladao sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:5).

Bublik je pobjedom nad Italijanom izborio polufinale i duel sa Britancem Jackom Draperom, a pobjednik će na kraju igrati za trofej protiv Jirija Lehečke, pošto je Čeh pobijedio Sebastiana Kordu.

Kazahstanac protiv Drapera upravo igra svoj meč, ali tek sada je postao viralan trenutak sa meča protiv Musettija, kada je preskočio mali zid sa strane terena i doskočio u prvi red navijača. Uočio je potom jednog navijača koji jede čips. Bublik nije odolio, poslužio se obrokom, što je naravno izazvalo zbunjenost, ali i smijeh kod navijača.

Oglasi

Kako to obično zna da bude, ovakav potez Bublika naišao je i na pozitivne i na negativne komentare. Neki od pozitivnih koje smo uspjeli izdvojiti sa društvene mreže X glase: "Haha, zato ga volim jer je tako slobodan", "Ovaj čovjek je nešto posebno", "Ovo je briljantno, čovjek igra tenis i onda uskoči u prvi red tribina da se posluži čipsom od navijača".

Ipak, neki smatraju nepristojnim Bublikov potez. "Jesam li ja jedina 'stara škola' koja misli da je ovo ponašanje protiv fair playa i da ga treba kazniti? To je gospodski sport", komentar je jednog od teniskih fanova.

Očito je energija čipsa spasila Bublika. Spasio je meč loptu, a onda došao i do pobjede. A naravno, ne smijemo zanemariti ni nevjerovatne dropshotove kojima je "uništavao" svog rivala.

25. teniser svijeta postavljen je kao osmi nositelj na posljednjem turniru zagrijavanja prije početka Australian Opena naredne sedmice.

Bublik, koji je otvoreno priznao da "mrzi tenis i igra samo za novac", često je dolazio na naslovnice zbog svojih ludih nestašluka na terenu. Često od nervoze uništava vlastite rekete, svađa se sa sudijama, pa i sa protivničkim igračima, ali itekako je dobar teniser.

Ipak, mnogi će reći da bi bio mnogo bolje rangiran na ATP listi da je "čist u glavi" i da je potpuno foksuiran na tenis. Jednostavno je iz one kategorije igrača koji mogu da dobiju bilo koga i da izgube od bilo koga, a sve ovisi o tome kakav im je dan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi