Alexander Zverev: Moguće je da sam prebolio koronu za vrijeme Australian Opena

Njemački tenisač ne isključuje tu mogućnost

Alexander Zverev: Moguće je da sam prebolio koronu za vrijeme Australian Opena

Njemački teniski as Alexander Zverev kaže kako nije isključeno da je u vrijeme Australian Opena prebolio koronu.

Naime, tvrdi da je nakon boravka u Kini, koncem prošle godine, ubrzo dobio strašni kašalj, koji ga je danima pratio u Melbourneu.

"Moja djevojka Brenda bili smo 28. prosinca u Kini. Ne možete ni zamisliti koliko sam ja kasnije kašljao u Australiji, praktično čitav mjesec. Imao sam dva-tri dana temperaturu, kašljao bih po pet-šest sati, a isto tako i Brenda. Nismo znali što nam je", ispričao je Zverev putem Instagrama svom prijatelju, njemačkom zabavljaču Oliveru Pocheru. Trenutačno se njemački tenisač nalazi u Tampi na Floridi, pokušava trenirati i prati razvoj situacije u svijetu nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Kaže kako mu je odmah bilo jasno da se kod njega i djevojke ne radi o običnoj gripi. "Bio je to kašalj kakvog još nikad nisam imao. Nije me ništa boljelo, ali kašljao sam svakih deset sekundi", kaže Zverev. Ipak, i u takvome stanju NIjemac je stigao do polufinala Australian Opena i time postigao svoj najveći dosadašnji uspjeh na grand slam turnirima. On ne želi tvrditi kako je imao koronu koja ga je omela u polufinalnom meču, kojeg je izgubio od Dominica Thiema, ali napominje da takav osjećaj još nikad nije imao. 

View this post on Instagram

Always better together 🙂 Miss you!♥️

A post shared by Brenda (@brendapatea) on

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi