Andy Murray: Mislim da nema tenisa prije septembra

Skeptičan zbog koronavirusa

Andy Murray: Mislim da nema tenisa prije septembra

E. Oštraković

Obzirom na pandemiju koronavirusa gotovo svi sportovi u svijetu su stali, a među njima je i tenis, te se još uvijek ne zna kada bi sve moglo biti nastavljeno.

Govorio je o tome i Andy Murray u jednom od intervjua, a otkrio je i da je bio bolestan, te sumnjao na koronavirus.

"Da, bio sam bolestan, dva ili tri dana. Sve se to desilo prije početka karantina, pa sam se izolovao četiri ili pet dana prije toga. Dosta ljudi sa kojima sam razgovarao imali su neke simptome i osjećali su se pomalo bolesno, ali teško je znati da li ste imali virus ili ne. Test treba sačuvati za ljude koji su u teškim situacijama i za radnike u zdravstvu", rekao je Murray, te je dodao:

"Kada je riječ o tenisu, igrao bi na šljaci ako se nastavi. Skeptičan sam da će do toga doći. Mislim da će tenis biti jedan od poslejdnjih sportova koji će se vratiti u normalu. Razlog tome je što imate ljude iz svih dijelova svijeta koji dolaze u jednu zemlju. Mislim da prije septembra neće biti tenisa", završio je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi