Majka još uvijek vjeruje u Andyja Murrayja

'Igrat će na Wimbledonu 2021. godine'

Majka još uvijek vjeruje u Andyja Murrayja

Andy Murray je jedini teniser koji je u eri Rogera Federera, Rafaela Nadal i Novaka Đokovića bio svjetski broj 1.

Britanac ne igra ozbiljan tenis već oko tri godine. Pokušavao je u nekoliko navrata da se vrati, ali kuk mu nije dao. Nakon što je ugradio umjetni kuk i ponovo počeo da igra, uslijedila je nova povreda zbog koje ne igra od kraja prošle godine.

On se spremao za novi povratak i to na Mastersu u Miamiju, ali nakon što je on otkazan otkazano je i još nekoliko turnira koji slijede poslije pa je teniska sezona potpuno suspendovana zbog koronavirusa.

Jedan od turnira koji su otkazani je i Wimbledon. Murray se nadao kako će ove godine ponovo zaigrati u Londonu pred domaćom publikom, ali od toga neće biti ništa. Mnogi su nakon vijesti o otkazivanju nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu pomislili kako Murrayja više nikada nećemo gledati na Centralnom terenu obzirom da već ima skoro 33 godine i muče ga povrede.

Ipak, njegova majka Judy još uvijek vjeruje u svog sina i poručuje da će se on sigurno pojaviti sljedećeg ljeta na Wimbledonu.

"Tri mjeseca je do Wimbledona i onda još 12 mjeseci i Andy će tek imati 33 godine. Pogledajte Federera! I dalje je jak sa 38, Serena je tu, nema razloga dokle god je spreman i zdrav zašto ne bi opet igrao na Wimbledonu", poručuje majka Judy.

Murray je inače svojevremeno bio daleko veći i bolji teniser nego što to titule govore. U karijeri je osvojio 'samo' tri Grand Slama, računajući i Wimbledon, ali treba reći da je izgubio i čak osam finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi