"Vrijeme je još uvijek na strani Murraya, može se vratiti u sami vrh"

Tako smatra Boris Becker

"Vrijeme je još uvijek na strani Murraya, može se vratiti u sami vrh"

Legendarni njemački teniser Boris Becker smatra kako je vrijeme još uvijek na strani Andyja Murrayja i kako se ovaj Britanac može vratiti u smo svjetski vrh.

Murray je napravio novu pauzu od nekoliko mjeseci zbog povrede, ali očekuje se da će se na teren vratiti čim prođu problemi oko koronavirsa.

Mnogi su zabrnuti u kakvoj formi i zdravstvenom stanju će biti kada se vrati, ali Becker je jedan od optimista. On smatra kako Murray još uvijek ima šta pokazati, samo je bitno da ga zdravlje posluži.

Britanac ima 32 godine i Becker smatra da vrijeme još uvijek radi za njega.

"Što bude češće igrao na turnirima, redovnije će odmjeravati snage sa vrhunskim igračima. Andy nije toliko star, ima 32 godine, vrijeme je i dalje na njegovoj strani. Mislim da može da se vrati blizu vrha, ali mora da ostane zdrav. Ništa gore za jednog sportistu nije od pauziranja od povrede. To se i meni često dešavalo", kaže Becker.

Dodaje da je Murray potreban Wimbledonu.

"Mislim da je Andyju potreban Wimbledon, a Wimbledonu je potreban Andy, isto toliko. Uvijek je zabavnije kada domaći navijači imaju favorite iz sjenke".

Becker također dodaje da će Andy i u narednom periodu morati biti strpljiv iako već dugo vremena ne igra.

Podsjetimo, Murray je bivši svjetski broj 1 a u karijeri je osvojio ukupno tri Grand Slam turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi