Andy Murray odigrao svoj posljednji meč na Wimbledonu!?

Šta njegova izjava nagovještava?

Andy Murray odigrao svoj posljednji meč na Wimbledonu!?

Eldar Ganibegović

U drugom kolu Wimbledona Stefanos Tsitsipas je rezultatom 3:2, po setovima 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4, savladao Andyja Murrayja, te je to za ovog tenisera možda bio i posljednji meč na Wimbledonu.

Tačno deset godina nakon što je osvojio Wimbledon, 36-godišnji Andy Murray možda je odigrao svoj posljednji meč u karijeri na ovom turniru.

Izuzetno je Murray bio razočaran nakon poraza od Tsitsipasa nakon iscrpljujućeg meča koji je trajao četiri sata i 40 minuta.

"Očigledno sam veoma razočaran. Očigledno, nikad ne znate koliko ćete prilika imati da igrate ovdje. Porazi su možda malo teži sada", rekao je Murray nakon meča, te nastavio:

"Motivacija je očigledno velika stvar. Nastavak s ranim porazima na ovakvim turnirima nikako ne pomaže u tome."

Na pitanje da li će se ponovo i sljedeće godine pojaviti na Wimbledonu odgovorio je da ne zna, te pojasnio:

Oglasi

"Slično je kao prošle godine. Dugo sam razmišljao o stvarima, razgovarao sa svojom porodicom, odlučio da nastavim dalje. Ne planiram da stanem sada. Ali ovom će trebati malo vremena da se preboli. Nadam se da ću ponovo pronaći motivaciju da nastavim da treniram, nastavim da guram, pokušam da budem sve bolji."

Tsitsipas je također dao izjavu nakon meča protiv Murrayja, te istakao da nikada nije lako protiv njega:

"Nikad nije lako protiv Andyja. Ovdje ga svi vole. Bio je ovo težak meč i veoma sam impresioniran načinom na koji se drži, pošto je toliko godina na ATP touru i imao je dvije operacije kuka. Veoma sam impresioniran njegovim nivoom."

Vidjet ćemo kakva sudbina čeka Murrayja, a već znamo kakva čeka Tsitsipasa - on će u trećem kolu igrati protiv Lasla Đerea iz Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi