Peti igrač svijeta nemoćan pred Alcarazom, a sada - spektakl!

Roland Garros

Peti igrač svijeta nemoćan pred Alcarazom, a sada - spektakl!

Edmir Škorić

Mladi Španac Carlos Alcaraz, inače prvi teniser svijeta, deklasirao je Stefanosa Tsitsipasa u drugom današnjem četvrtfinalu Roland Garrosa. Slavio je sa 6:2, 6:1, 7:6.

Alcaraz i Tsitsipas trebali su pariškoj publici prirediti spektakl, no Grk nije imao nikakvu šansu protiv "zvijeri" kakva je Španac koji je na šljaci nezaustavljiv, a na putu do finala stoji mu Novak Đoković.

Alcaraz je brejkom u 3. gemu prvog seta "načeo" Tsitsipasa, a u sedmom gemu novim brejkom stigao do konačnih 6:2.

Na samom početku drugog seta napravio je brejk, poveo sa 2:0, u petom gemu novi brejk za 4:1, a u sedmom gemu brejkom potvrđuje osvajanje seta (6:1).

Nije se dugo čekalo da ponovo Španac oduzme Tsitsipasu prednost servisa. Uradio je to u drugom gemu posljednjeg seta i poveo sa 3:0 uz dobro odserviran servis gem. Iako je mogao mnogo lakše da dobije taj posljednji set u meču, dopustio je Tsitsipasu da se vrati.

Grk je stigao do 6:6, ali je u tie-breaku Alcaraz uspio da ga dobije i da stavi tačku na i.

Oglasi

Ovo je bio peti duel Alcaraza i Tsitsipasa i peta pobjeda Španca, koji uglavnom lako izlazi na kraj protiv grčkog rivala.

Alcarazu je za sada set u Parizu uzeo samo Japanac Taro Danie, dok je ostale mečeve dobijao sa po 3:0.

Slijedi mu najteži mogući izazov protiv Novaka Đokovića, koji je ranije danas pobijedio Karena Kačanova sa 3:1 u setovima.

Preostala dva četvrtfinalna duela na programu su sutra, a sastaju se Zverev i Etcheverry, odnosno Rune i Ruud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi