Stefanos Tsitsipas zbog bizarnog razloga otjerao majku s tribine

Tokom meča sa Medvedevom

Stefanos Tsitsipas zbog bizarnog razloga otjerao majku s tribine

Edmir Škorić

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas uvijek ima podršku u vidu oca Apostolosa, koji mu je ujedno trener, te majke Julije Apostoli, koja je nekada i sama bila igračica, a danas mu je savjetnica.

Njih dvoje prate Tsitsipasa na svim mečevima i pokušavaju mu pomoći, a tako je bilo i jučer u polufinalu Rima.

Tsitsipas je odmjerio snage sa Daniilom Medvedevom, koji je slavio u dva seta sa 7:5, 7:5 i izborio veliko finale protiv Holgera Runea, koji je prethodno mnogo teže dobio meč protiv Norvežanina Caspera Ruuda.

U jedanaestom gemu prvog seta Tsitsipas je bio slomljen, a trenutak kasnije Rus je osvojio svoj servis i slavio 7:5. Zatim je došlo do interakcije između Tsitsipasa i njegovih roditelja. Julia je svom sinu dala nekoliko komentara. To ne bi čudilo da nije to rekla na ruskom. A ipak suparnik Grka - Daniil Medvedev je Rus.

Ovakvo ponašanje majke jako je uzrujalo Tsitsipasa. Kad je došla nova pauza između gemova, uputio joj je nekoliko riječi.

Oglasi

"Ti me uopće ne razumiješ", rekao je ovogodišnji finalist Australian Opena. I ne samo to - zamolio je i majku da napusti tribine.

Julia Apostoli je napola poslušala sina, jer se preselila na mjesto gdje više nije mogla kontaktirati sina.

Tsitsipas ima izuzetno tešku narav i popriličan temperament, pa se često sukobljava sa svojim najbližima, a sve to naravno zbog bijesa kada stvari na terenu ne idu u željenom pravcu.

Prije tri godine je tokom meča protiv Nicka Kyrgiosa izgubio živce, te je počeo udarati reketom, a potom je udario i svog oca koji se nalazio u blizini.

Situacija je toliko eskalirala da je s tribine reagovala i njegova majka, koja je došla do ograde i Stefanosu očitala bukvicu. Apostolos je tada krvave ruke napustio teren, a Stefanos okarakterisan kao "teniski nasilnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi