Kerber nakon preokreta bolja od Hsieh, u četvrtfinalu protiv Keys

Australian Open - osmina finala

Kerber nakon preokreta bolja od Hsieh, u četvrtfinalu protiv Keys

Angelique Kerber je u osmini finala Australian Opena savladala tajvansku teniserku Su-Wei Hsieh rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2.

Ipak, 88. teniserka svijeta Su-Wei Hsieh je uspjela riješiti prvi set u svoju korist i povesti u ovom meču.

Kerber je odlično otvorila prvi set i lagano došla do brejka u prvom gemu. Međutim, Hsieh počinje igrati dosta bolje u nastavku, pa uzvraća brejk u šestom gemu i dolazi do izjednačenja (3:3).

Hsieh je dobru igru krunisala brejkom u 10. gemu kojim je došla do 6:4 i riješila prvi set u svoju korist.

Kerber se, ipak, "budi" u nastavku meča, iako je Hsieh dosta dobro igrala i u drugom setu.

Dvije teniserke su u drugom setu branile svoje servise sve do sedmog gema kada Kerber pravi brejk za 4:3. Međutim, Hsieh odmah uzvraća brejkom i poravnava na 4:4. Odlučujućim za drugi set će se pokazati 11. gem u kojem Kerber stiže do brejka, a u narednom i servira za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Kerber i Hsieh su na otvaranju trećeg seta "razmijenile" brejkove, ali onda Tajvanki ponestaje snage. Kerber joj oduzima servis u trećem gemu, bez izgubljenog poena dobija naredni, a u petom ponovo pravi brejk i dolazi do 4:1.

Njemačka teniserka je zatim potvrdila i ovaj brejk, a u sedmom gemu je imala dvije prilika da završi meč. Ipak, Hsieh je odbranila dvije brejk i meč lopte, ali je Kerber već u narednom gemu odservirala za pobjedu.

Kerber će u četvrtfinalu Australian Opena odmjeriti snage sa Amerikankom Madison Keys koja je nešto ranije savladala Caroline Garciju rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Iako je Garcija bila osma nositeljica turnira, Amerikanka Keys je dosta lagano, za 68 minuta, došla do pobjede.

Prvi set je počeo sa dva brejka. Prvo je Garcija oduzela servis Keys, da bi Amerikanka u sljedećem gemu uzvratila istom mjerom.

Međutim, Keys u nastavku igra dosta bolje, a brejk u šestom gemu (4:2) je u konačnici bio dovoljan da riješi prvi set u svoju korist.

Amerikanka odlično otvara drugi set i već u prvom gemu pravi brejk, da bi nakon brejka u trećem povela sa 3:0. Uspjela je Garcia uzvratiti brejk u šestom gemu, ali potom odmah gubi svoj servis, pa Keys dolazi do 5:2. Nakon toga američkoj teniserki je ostalo još da na svoj servis potvrdi pobjedu što je ona i učinila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi