Argentinska legenda se vratila treninzima, nastavak karijere upitan

Nekada je bio među najboljima

Argentinska legenda se vratila treninzima, nastavak karijere upitan

Argentinska teniska legenda Juan Martin Del Potro vratio se treninzima. 

Kako prenose argentinski medji, Del Potro je trenirao u Buenos Airesu, prvi put poslije operacije koljena koja je obavljana u januaru ove godine.

Izvještaji kažu kako se na terenu kretao vrlo malo ali da su udarci ostali jaki kao prije.

Nastavak karijere pod znakom je pitanja i Delpo će se vratiti samo u slučaju da osjeti da je potpuno spreman za profesionalni tenis, odnosno nije mu cilj da se vrati pošto - poto.

On je van terena još od prošlog ljeta. Od tada mu problem pravi desno koljeno koje je operisao prije šest mjeseci. Ovaj problem ga muči već dvije godine i moguće je da će ga spriječiti u namjerama da nastavi karijeru.

Inače, on je tokom čitave karijere imao probleme s povredom a najviše ga je mučio ručni zglob kojeg je operisao četiri puta.

Delpo je svojevremeno osvojio US Open i bio 3. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi