Preminuo dečko Aryne Sabalenke, ona nekoliko sati kasnije potezom apsolutno sve šokirala

Bjeloruskinja ne odustaje

Preminuo dečko Aryne Sabalenke, ona nekoliko sati kasnije potezom apsolutno sve šokirala

E. Škorić

Bjeloruski hokejaš Konstantin Koltsov iznenada je preminuo u 43. godini. Boravio je u Miamiju jer je pratio slavnu djevojku, teniserku Arynu Sabalenku.

Vijest je potvrdio hokejaški klub Salavat Yulaev, a sad su je pojavile i neslužbene informacije o uzroku smrti. Kako pišu bjeloruski mediji, u pitanju je tromboembolija pluća, odnosno krvni uguršak se stvorio i napravio štetu organima bivšeg hokejaša. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Radi se o bivšem hokejaškom reprezentativcu Bjelorusije za koju je igrao na Zimskim olimpijskim igrama 2002. i 2010. godine te je tri sezone proveo u NHL-u igrajući za Pittsburgh Penguinse. U ruskom klubu Slavat Yulaev je imao posljednji angažman.

Policija u Miamiju iznijela je hipotezu koja je šokirala sportski svijet, a to je da je Koltsov počinio samoubistvo.

Na WTA Miamiju Sabalenka je nositeljica pa će na turnir ući izravno iz drugog kola, no svi su mislili da će odustati. Ipak, jedna od najboljih teniserki današnjice odlučila je igrati.

Oglasi

Sabalenka se, posve iznenađujuće, iz samo njoj znanih razloga odlučila ne povući. Ona je nekoliko sati nakon zastrašujuće vijesti izašla i na trening. Odjevena u crno, Aryna je trenirala punim kapacitetom i pokušala skrenuti misli s drame koja joj je obilježila život.

Prije pet godina Bjeloruskinji je preminuo otac također u 43. godini kao i njen dečko. Aryna je priznala da nikada nije preboljela gubitak oca, koji ju je vodio kroz život i usmjerio prema tenisu.

Arynin dečko i bivša hokejaška zvijezda preminuo je u 43. godini

Godine 2021. Aryna je pronašla nešto od roditeljske figure u Konstantinu Koltsovu, također bivšem hokejašu, koji joj je ponudio podršku, razumijevanje i bezuvjetnu ljubav.

Njih dvoje bili su par tri godine i razlika u godinama nikada nije bila problem, a svjetski broj 2 uvijek se oslanjala na zrelost i mudrost čovjeka koji je predstavljao Bjelorusiju na dva izdanja Olimpijskih igara (Salt Lake City i Vancouver).

Ostaje da se vidi kako će se Saba nositi sa ovim gubitkom i koliko će napraviti u Miamiju, a smatrala se prije turnira jednom od glavnih favoritkinja za trofej.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi